Bize Ulaşın

Suuçtu Şelalesi Gezi Rehberi

Suuçtu Şelalesi Gezi Rehberi

Suuçtu Şelalesi Gezi Rehberi

Suuçtu Şelalesi, Bursa'nın keşfedilmesi gereken doğa harikalarından bir tanesidir. Bursa iline bağlı Mustafakemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Suuçtu Şelalesi, söz konusu Mustafakemalpaşa ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Suuçtu Şelalesi, 38 metre yükseklikte yer alan falez kayalıklarından dökülmektedir ve yılın pek çok döneminde gür akan suyu ile eşsiz görsel şöleni oluşturmaktadır. Bursa’ya tatil yapmaya giderseniz, Suuçtu Şelalesi’ni ziyaret etmenizi ve bu eşsiz doğa harikası eşliğinde bol, bol fotoğraf çekinmeyi ve kendinizi doğaya ait hissetmeyi unutmayın.

Suuçtu Şelalesi Nasıl Oluşmuştur?

Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Suuçtu Şelalesi, Muradiyesarnıç Köyü ve Çataltepe mevkii yakınlarında, Karadere altında bulunan fay hattının çökmesi sonucunda oluşan bir şelaledir.

Granit metamorfik kayalar üzerinden gür şekilde akan Suuçtu Şelalesi, 464 metre rakıma sahip olmasıyla büyüleyici bir manzaraya sahiptir.

Ek olarak, Suuçtu Şelalesi’nden ortalama 5 kilometre boyunca Sünlük Mahallesine kadar olan bölümde doğal şelalelerin yer aldığı 3 doğal oluşuma sahip şelalede bulunmaktadır.

Suuçtu Şelalesi Özellikleri

Suuçtu Şelalesi, günümüzde yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Özellikle Bayram tatili dönemlerinde ve yaz aylarının sıcağında serinlemek isteyen misafirler, Suuçtu Şelalesi’ne akın etmektedir.

Çam ağaçları, kayın ağaçları ve meşe ağaçlarının gölgesinde serin bir dinlenme ve mesire alanı olarak da kullanılan Suuçtu Şelalesi; piknik yapmak, fotoğrafçılık yapmak ve Suuçtu Şelalesi çevresinde doğa yürüyüşü yapmak isteyen doğaseverler tarafından da ilgiyle tercih edilmektedir.

38 metre yükseklikten akan Suuçtu Şelalesi’nin genişliği 30 metreyi bulabilmektedir.

Ancak yağışlardan dolayı sel oluşması halinde Suuçtu Şelalesi’nin genişliği 50 metreye kadar çıkabilir.

Tek bir bütün olarak dökülen Suuçtu Şelalesi, kayalara çarpar ve bu sayede yüksek seviyelere kadar su sıçratması yaparak çevresine ferahlık sağlar.

Suuçtu Şelalesi, turizm bölgesi ilan edilmesinden dolayı; doğa sporları, outdoor aktiviteler ve ateşsiz piknik yapılabilmektedir.

Ayrıca Suuçtu Şelalesi ve sahası, 11 Temmuz 2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Suuçtu Şelalesi, eşsiz bir doğa harikasıdır.

Suuçtu Şelalesi’ne Ne Zaman Gidilir?

Suuçtu Şelalesi’ne yılın 12 ayında da gidilebilir ancak bazı dönemlerde yağışların da etkisini barındırarak, su debisi düşmektedir.

Bu yüzden şelale akışının en verimli olduğu zamanlarda Suuçtu Şelalesi’ni keşfetmek sağlıklı olacaktır.

Hem fotoğraf çekimi açısından, hem de bölgeyi tam anlamıyla keşfedebilmek adına, Suuçtu Şelalesi’nin en verimli olduğu zamanlarda keşfetmek bölgeyi tanıma ve anlama konusunda yardımcı olacaktır.

Bundan dolayı, Suuçtu Şelalesi’ni ziyaret edebileceğiniz en uygun dönem, Şubat ayı ile Mart ayı arası olarak bilinir.

Söz konusu Şubat ve Mart aylarında, yağışlarında etkisi olarak Suuçtu Şelalesi’nin su debisi artacaktır ve gür şekilde akacaktır.

Yağış eşliğinde şelale gezisi yapmak ve ferah bir kış tatili geçirmek isterseniz, Suuçtu Şelalesi’ni bu dönemlerde ziyaret edebilirsiniz.

Elbette Suuçtu Şelalesi gezisi sonrası dinlenmek ve kafa dinlemek isterseniz de, uygun fiyatlı rezervasyon sistemimiz üzerinden Bursa bungalov evleri konaklama seçeneklerimize rezervasyon yaptırarak; Bursa gezinizi dinlene, dinlene ve tadını çıkararak devam edebilirsiniz.

Suuçtu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Suuçtu Şelalesi’ne toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanması söz konusu değildir.

Bursa kent merkezine geldiğinizde, İzmir yolunu takip edip, ortalama 80 kilometre sonra Mustafakemalpaşa tabelası sizi karşılayacaktır.

Mustafakemalpaşa tabelasını takip ettikten sonra, Kayabaşı ile Muradiyesarnıç köylerini geçtiğinizde düz devam edeceğiniz yol sizi direkt olarak Suuçtu Şelalesi’ne götürecektir.

Ayrıca Suuçtu Şelalesi’ne giden yolun tek seçenekli olması nedeniyle; yol üzerinde araç yoğunluğundan Suuçtu Şelalesi yolu olduğunu da anlayabilirsiniz.

Fırsatlardan Haberdar Olun!

Email adresinizi ekleyin ilk sizin haberiniz olsun.