Kartepe Gezi Rehberi
Kocaeli'nin bir ilçesi olan Kartepe; İstanbul'a yakın olmasından dolayı ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecek alanlarının bol olmasından dolayı sık, sık ziyaret edilmektedir. Yaz sezonunda serinlemek ve doğada vakit geçirmek isteyen gezginler, kış sezonunda ise kayak ve ATV turu gibi çeşitli aktivitelerle Kartepe'yi keşfediyorlar. Bizlerde bungalovevler.com ekibi olarak; sizler için Kocaeli'nin bir ilçesi olan Kartepe gezi rehberi blogumuzu paylaştık. İşte Kocaeli'nin bir ilçesi olan Kartepe'de keşfedilmesi gereken birbirinden güzel ve mutlaka uğramanız gereken noktalar.
Kartepe Nerede?
Kartepe, Kocaeli'nin bir ilçesidir. İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer alan Kartepe; Köseköy yerleşim alanından başlar ve Doğu taraftan Sapanca Gölü ile beraber Sakarya il sınırına kadar uzanmaktadır. Kartepe, Güney ve Güneydoğu taraftan ise; Kartepe Dağı'nı da içerisine alan şekliyle Sakarya sınırına uzanır. Kartepe, Güneybatı taraftan ise; Başiskele ilçesine kadar uzanmaktadır.
Kartepe’ye Nasıl Gidilir?
Kartepe, ulaşım bakımından kolay ulaşılabilir bir bölgede yer almaktadır. Özellikle, İstanbul ve Ankara gibi yakın lokasyonlar üzerinden otobüsleri kullanarak ulaşılabilir. TEM otoyolu ve E5 üzerinden İzmit Doğu çıkışı takip edilerek ulaşım sağlanabilen Kartepe'ye; Sakarya ve Sapanca istikameti kullanılarak Maşukiye ve Kartepe tabelaları takip edilerek ulaşılabilir. İstanbul’dan Kartepe’ye araç ile ulaşım 2 saat 15 dakika sürecektir. Bursa’dan Kartepe’ye ulaşım ise; araç ile 2 saat 15 dakika sürecektir Sakarya’dan Kartepe’ye ulaşım ise; 1 saat sürerken, Kocaeli ile Kartepe arası mesafe araç ile sadece 30 dakikadır. Ankara’dan Kartepe’ye yapılacak yolculuk süresi ise araç ile ortalama 4 saat kadar sürebilmektedir.
Kartepe'ye Ne Zaman Gidilir?
Kartepe, yılın 12 ayında da ziyaretçi potansiyeli yüksek bir bölgedir. Kartepe'ye kayak tatili yapmak için gidecekseniz; Aralık ve Mart ayları dönemini tercih edebilirsiniz. Kartepe'ye gezi ve kahvaltı mekânları gibi lokasyonları ziyaret etmek ve doğa güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız da; Nisan ayı başlarından itibaren Eylül ayı sonuna kadar olan dönemde ziyaret etmeniz faydalı olacaktır.
Kartepe’de Nerede Kalınır?
Kartepe’de tatil yapma planınız var ve kalacak yer konusunda aklınıza takılan soru işaretleri var ise; Bungalovevler.com sitemizi ziyaret ederek, en uygun fiyatlı güvenilir Sapanca bungalov evleri rezervasyon ekranımız üzerinden dilediğiniz bungalov evi seçerek, rezervasyonlarınızı oluşturabilirsiniz. En az 2 kişilik ve maksimum 15 kişi kapasitesi ile misafirlerimizi ağırladığımız Sapanca bungalov evleri seçeneklerimiz, Kartepe’ye olan yakınlıklarından dolayı, 7/24 misafirlerimizin hizmetindedir.
Kartepe’de Yapılması Gerekenler
Kartepe’de tatil planı yapmadan önce, Kartepe’de yapılması gerekenler listemizi incelemenizi öneriyoruz.
Kartepe’de yapılması gerekenler şu şekildedir;
- Kandıra yoğurdu ile Kerpe lokumunu tadın,
- Uzun soluklu doğa yürüyüşüne çıkın,
- Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak ve snowboard yaparak kış tatili yapın,
- Sapanca Gölü kıyısında kahvaltı mekânlarını ziyaret edin veya piknik alanında piknik yapın,
- İzmit Sarayı ile Eskihisar Kalesi’ni ziyarette bulunun,
- Tatil planınızı aynı tarihlere getirmeniz halinde; her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen yayla şenlikleri ile offroad yarışlarını keşfedin,
- Soğucak Yaylası ve Kuzuyayla’yı ziyaret edin, ekipmanlarınız var ise buralarda kamp yapın,
- Kartepe’ye çok yakın lokasyonda yer alan Sapanca ve Maşukiye’yi ziyaret edin.
Kartepe Şehir İçi Ulaşım
Kartepe'ye araç olmadan da ulaşım sağlamak mümkündür. Belediyeye ait otobüsler, taksiler ve minibüsler kullanarak Kartepe'yi ziyaret edebilirsiniz. Kartepe Belediyesi Hizmet Binası ve Kartepe kent merkezinden; 299, 212, 218, 213 ve 214 hat numarasına sahip otobüs hatlarını kullanarak Kartepe'yi ve Kartepe çevresinde yer alan bölgeleri kolayca ziyaret edebilirsiniz.
Kartepe’de Ne Yenir?
Kartepe, mutfak bakımından çok zengin bir bölgedir. Kartepe, kayak cenneti olarak bilinmesinden dolayı, Kartepe denildiğinde akla ilk sucuk ekmek ve köfte ekmek gelmektedir ancak Kartepe yemek zenginliği ve lezzet bakımından çok verimli bir bölgemizdir. Özellikle; ayva tatlısı, alabalık, İzmit pişmaniyesi, kiremitte köfte, Gebze mantısı ve ovma çorbası Kartepe’de mutlaka yemeniz gereken menüler ve tekli servisler arasında yer almaktadır.
Kartepe’de Gezilecek Yerler
Kartepe gezi rehberimizin sonuna geldik. Bu bölümden, Kartepe’de gezilecek yerler listemizi inceleyebilir ve tatil planınıza en uygun Kartepe’de gezmek istediğiniz yerleri seçebilirsiniz.
Soğuksu Mesire Alanı
Soğuksu piknik alanı; Başiskele'de yer almaktadır. Yeşilin ve mavinin bol olduğu; asırlık çam ağaçları ile çevrili ferah bir lokasyon olan Soğuksu piknik alanında; şehir gürültüsünden uzakta doğa ile iç içe vakit geçirmek ve piknik yapmak mümkündür. Yürüyüş parkuru da bulunan Soğuksu mesire alanı, Başiskele'ye sadece 6 kilometre mesafede yer almaktadır.
Maşukiye
Maşukiye, Kartepe'nin bir bölgesidir. Her bütçeye uygun kahvaltı mekânlara ve restoranlara ev sahipliği yapan Maşukiye'de doğanın tam ortasında keyifli vakit geçirmek mümkündür. Alabalık ve kiremitte köfte gibi özel menüleri tercih edebilir ve kuş sesleri eşliğinde doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Ormanya
Ormanya, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olarak kayıtlara geçmiştir. 66 türde yaklaşık 750 hayvanın yaşam sürdüğü Ormanya'da kamp ve günübirlik gezi alanı da bulunmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetleri devam eden Ormanya, İstanbul ve Ankara gibi önemli lokasyonlardan da sık, sık misafir ağırlamaktadır. Vahşi yaşam alanı, mesire alanı, hayvanat bahçesi, çadırlı kamp alanı, yürüyüş ve koşu parkuru ile karavan kamp alanı gibi pek çok sosyal ve kültürel zenginliği de bünyesinde barındırmaktadır Çocuklu aileler Ormanya’yı mutlaka ziyaret etmelidir.
Thököly İmre Anıtı
Macar Kralı Tökeli İmre ve eşi İliona Zrinyi'nin yaşam sürdüğü Karatepe Köyü'nde yer alan Thököly İmre Anıtı; 1700'lü yıllarda İzmit'te hayatını kaybeden Macar Kralı'nın hayatına ve Macaristan'ın ülke tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Thököly İmre Anıtı; Türkiye ve Macaristan kardeşliğinde çok önemli bir yere sahiptir.
Aygır Deresi
Aygır Deresi, doğal güzelliği ile şehirden kaçış noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Kartepe gezi rehberi blogumuzun içerisinde yer alan Aygır Deresi; Kartepe'de gezilecek yerler arasında kendisine sık, sık yer bulmaktadır. Alabalık Vadisi boyunca sıralı restoran ve kahvaltı mekânlarına ev sahipliği yapan Aygır Deresi çevresinde doğada huzurlu vakit geçirebilirsiniz.
Kuzuyayla Tabiat Parkı
Kartepe'de bulunan Maşukiye'de yer alan Kuzuyayla Tabiat Parkı; piknik, günübirlik gezi, bisiklet turu ve kamp için ziyaret edilen harika bir bölgedir. Hem kış sezonunda, hem de yaz sezonunda harika bir gezi deneyimleyebileceğiniz mekânlardan olan Kuzuyayla Tabiat Parkı; kayın, gürgen, ıhlamur ve çam ağaçları arasında temiz hava eşliğinde kamp ve piknik yapmanıza yardımcı olmaktadır.