Bize Ulaşın

İznik’te Gezilecek Yerler

İznik’te Gezilecek Yerler

İznik’te Gezilecek Yerler

Bursa ilinin bir ilçesi olan İznik, eski adı olan Nikea'dan gelmektedir. İznik'in ismi ilçe merkezinde yer alan İznik Gölü'nden gelmektedir. Milattan Önce 2500 yıllara kadar uzanan tarihi ile adından sıkça söz ettiren İznik, gezilecek ve keşfedilmesi gereken noktalarından dolayı da yoğun olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır. Roma Tiyatrosu, Yeşil Cami, Süleymanpaşa Medresesi, Sarı Saltuk Türbesi, İznik Kilisesi, İznik Müzesi ve Dikilitaş bunlardan bazılarıdır. İznik, günübirlik gezintilerin yanı sıra, daha çok konaklamalı olarak keşfedilmesi gereken bir bölgedir. Özellikle Bursa Bungalov Evleri konaklama seçenekleri sayesinde, İznik'te birkaç gün kalarak, İznik'i doyasıya keşfetmek ancak yeterli olabilmektedir. Peki, İznik'te nereler gezilir? İznik'te gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte İznik'te gezilecek yerler listesi.

İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin en büyük ve Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olarak bilinen İznik Gölü, tektonik olmakla beraber tatlı su gölü olarak bilinir. İznik Gölü çevresinde; piknik yapılabilecek yerler, turistik tesisler, bisiklet sürülebilir alanlar, yürüyüş ve sabah sporu yapmaya elverişli alanlar ile gezi alanları bulunmaktadır. İznik Gölü manzaralı piknik yapabilir veya göl kıyısında hizmet veren restoran ve kafelerde İznik’in yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Keramet Kaplıcaları (Keramet Ilıcası)

İznik Gölü’ne çok yakın mesafede yer alan Keramet Kaplıcaları, Bursa’nın eşsiz doğasına sahip olan Keramet Köyü’nde yer almaktadır. Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Keramet Köyü sınırları içerisinde yer alan kaplıca bölgesi, sağlık açısından çok değerli faydalı sulara sahiptir. Yerli ve yabancı pek çok kişinin ziyaret ettiği, Keramet Kaplıcaları, Keramet Ilıcası olarak da bilinmektedir.

Kaplıca, doğal havuz görünümüne sahip olmakla beraber, yüzeyinden yükselen buharlar ile ilgi odağı haline gelmiştir. Ortalama 30 derece su sıcaklığına sahip olan Keramet Kaplıcası suyu; cilt ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir. 1 ile 2 metre derinliğe sahip olan Keramet Kaplıcaları çevresinde; oturma yerleri, piknik masaları, tuvalet, soyunma kabinleri ve otopark imkânı da bulunmaktadır. Uygun fiyata kaplıca tatili yapmak için Keramet Kaplıcaları (Keramet Ilıcası) ziyaretinde bulunabilirsiniz.

Sansarak Kanyonu

Bursa'nın İznik ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sansarak Kanyonu, İznik ilçe merkezine 17 kilometre mesafede yer almaktadır. Muhteşem doğası ve el değmemiş bakir bölgeleri ile harika bir hava iklimine ve doğaya sahip olan Sansarak Kanyonu; doğaseverlerin ilgi odağı olmuştur.

Doğa yürüyüşü rotasına da ev sahipliği yapan Sansarak Kanyonu, zorlu trekking parkurları ile adından söz ettirmeyi başarmaktadır. İznik'te gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunan Sansarak Kanyonu, şehirden uzaklaşmak ve doğa ile kucaklaşmak için oldukça verimli bir bölgedir.

İznik Kalesi

Milattan Önce 258 tarihlerine dayanan geçmişi ile harika bir kültürel zenginliğe sahip olan İznik Kalesi, Bursa'nın İznik ilçe merkezinde yer almaktadır. İznik Kalesi'nde Yenişehir, İstanbul, Göl ve Lefke kapıları bulunmaktadır. 12 tali kapıya sahip olan İznik Kalesi'nin uzunluğu 4970 metredir.

İznik Kalesi'nin yüksekliği; 10 ile 13 metre civarındadır. Pek çok kez tamir edilen İznik Kalesi surları, eski kent kalıntılarına da ev sahipliği yapmaktadır. İznik'te tarihi bir gezi yapmak ve Milattan Önce 3. yüzyıla dayanan tarihe tanıklık etmek isterseniz, İznik Kalesi'ni ziyaret etmenizi öneriyoruz.

İznik Müzesi

İznik ilçe merkezinde yer alan İznik Müzesi; Sultan 1. Murat'ın annesi Nilüfer Hatun'un anısı için 1388 yılında imarethane olarak inşa edilmiştir. Cumhuriyet döneminde farklı gereksinimler için depo olarak kullanılmıştır ve 1960 yılında restore edilerek müze olarak ziyarete açılmıştır.

İznik Müzesi içerisinde; Ilıpınar, Roma Tiyatrosu ve İznik Çini Fırınları kazılarından çıkarılan eserler bulunmaktadır. Ayrıca İznik Müzesi bahçesinde; Osmanlı, Bizans, Roma ve Yunan eserleri de sergilenmektedir. Eserler içerisinde; İslami mezar taşları, sütun başlıkları, kabartmalar, lahitler, steller, ambonlar, çörtenler ve yazıtlar yer almaktadır.

Hacı Hamza Hamamı (2. Murat Hamamı)

Hacı Hamza Hamamı olarak da bilinen 2. Murat Hamamı; İznik'in ilçe merkezinde yer almaktadır. Kim tarafından yapıldığı ve kesin yapım tarihi bilinmeyen Hacı Hamza Hamamı'nın 15. yüzyıl sonu ile 16. yüzyıl başlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. İznik’te tarihi gezi yapmak istiyorsanız; Hacı Hamza Hamamı’nı ziyaret edebilirsiniz.

İznik Ayasofya Cami

İznik ilçesinin 4 giriş kapısının ortasında yer alan İznik Ayasofya Cami, 1333 yılında, bölgenin Orhan Gazi tarafından fethi sonrasında cami olarak kullanılmıştır. Bundan dolayı Orhan Cami olarak da bilinen İznik Ayasofya Cami, farklı restorasyonlardan sonra günümüzde misafirler tarafından ziyaret edilmektedir.

Fırsatlardan Haberdar Olun!

Email adresinizi ekleyin ilk sizin haberiniz olsun.